Hoe gaan onze tuinarchitecten te werk?

BLOG


De beleving van een tuin is voor iedereen anders. Vaak wordt een tuin geassocieerd met rust en ontspanning. Om dit te creëren zijn wij er bij Gruun om u te helpen. Bent u op zoek naar uw droomtuin? Dan helpen onze architecten u graag verder om uw droom te vertalen en deze op papier te zetten.

Bij het ontwerpen en realiseren van uw project komt heel wat kijken. Bij Gruun tuinen hanteren we steeds een persoonlijke aanpak. Hierdoor houden we steeds rekening met uw persoonlijke wensen en noden. Er wordt ook steeds rekening gehouden met de technische en praktische aspecten van uw tuin. Dit is de bestaande situatie, de mogelijkheden van uw tuin en het budget waarover u beschikt. Samen met deze 3 pijlers komen we steeds tot een ontwerp op maat.

Hoe gaat dit proces nu net in zijn werk?

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het verhaal begint met een eerste kennismakingsgesprek om te luisteren naar uw noden en wensen. Onze tuinarchitect komt een eerste keer langs om de mogelijkheden en opportuniteiten van uw tuin en de omgeving te ontdekken. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen waarbinnen we uw project zullen realiseren. Vervolgens wordt er een eerste prijsraming gemaakt rekening houdend met uw budget.

Voorontwerp

Na het kennismakingsgesprek heeft onze tuinarchitect enkel nog de juiste gegevens nodig van uw tuin om een correct ontwerp te creëren. Uw tuin wordt deskundig opgemeten zodat de bestaande toestand ervan in kaart gebracht kan worden. Er wordt rekening gehouden met eventuele hoogteverschillen, deze worden ook steeds in kaart gebracht.

Al deze informatie wordt vakkundig vertaalt in een professioneel voorontwerp van uw tuin, dit kan in een plattegrond, maar indien gewenst behoord een 3D tekening ook tot de mogelijkheden.

Bespreking voorontwerp

U wordt uitgenodigd om het voorontwerp samen te bespreken. Dit gebeurd steeds met een persoonlijke presentatie met impressies en sfeerbeelden van verschillende materialen en stijlen. We bespreken ook een lijst met plantenfiches om uw tuin te voorzien van de juiste beplanting die bij uw droomtuin past. Als laatste bespreken we samen of er veranderingen moeten komen op het plan.

Definitief plan

Onze architecten kunnen aan de slag gaan om het definitieve plan te maken. Er wordt ook steeds een matenplan en beplantingsplan gemaakt door onze architecten.

Afspraak

Wilt u van uw tuin een oase van rust en ontspanning maken?
Aarzel alvast niet om ons te contacteren. Wij kijken alvast uit naar een eerste kennismaking!

Leave your comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *